Siivoustalkoissa 31.5.2021.

Perinteiset siivoustalkoomme huomioitiin tänä vuonna myös paikallislehti Keskilaaksossa, johon oheisen jutun kirjoitti Ilkka Kujala.

"Hutikkalaiset jälleen siivoushommissa Keltakankaalla ja Myllykoskella.

Salskea ja reipas miesjoukko oli maanantaiaamuna jälleen kerran täynnä tarmoa, kun edessä oli perinteinen kevätsiivous Keltakankaalla ja Myllykoskella. Hutikan ukkoporukka on jo kymmenen vuoden ajan siistinyt tienvierustoja. Mukana on aina ollut 40–50 miestä, niin nytkin.
– Hutikka perustettiin kymmenen vuotta sitten. Kun mietimme vesijuoksun oheen jotain muuta tekemistä, nousi esiin roskien kerääminen. Nykyisihän toimintamme on monipuolistunut, mutta siivoustalkoot taisivat tulla mukaan ohjelmaan heti vesijuoksun jälkeen.
Maanantaina siivottiin perinteiseen tapaan Kymenlaakson Jätteen ja Anjalankosken ABC:n alueet sekä Kenraalintien varsi Keltakankaalta Myllykoskelle liikennevaloristeykseen saakka.
– Roskien määrä on hivenen vähentynyt alkuvuosista, mutta kyllä niitä riittää. Eniten on aina ollut tupakantumppeja ja toiseksi eniten varmaankin grilliruokien käärepapereita ja -pahveja, arvioi Heikki Koso.
– Uutena ilmiönä ovat koronamaskit, joita on heitelty ympäriinsä. Olen nähnyt niitä viskottavan autojen ikkunoistakin ulos, harmitteli Mattila.
Yhteiskokoontumiset ovat hutikkalaisille tärkeitä tapahtumia.
– Hutikan miehet ovat sitä ikäpolvea, joka on tottunut tekemään yhdessä. Tiimin tuki on tärkeää, ja monelle on merkityksellistä ylipäänsä päästä juttelemaan toisten kanssa. Tällaiset tapahtumat ovat oiva esimerkki keinoista torjua yksinäisyyttä, korosti Mattila. "


kuva em.